Intelligentie- en persoonlijkheidsonderzoek (bij volwassenen)

Drs. J.P.M. Voets, orthopedagoog
Braspenninglaan 134 
5237 NR  's-Hertogenbosch NL
tel: +31.(0)73.641.72.22 
Contact kan ook per E-mail:
jpm.voets@orthopedagogiek.com

Ik ben orthopedagoog met als specialisatie: leerstoornissen. Universitaire opleiding (drs.) en ben tevens werkzaam als orthopedagoog in het voortgezet onderwijs (Al meer dan 25 jaar!)

Ik test adolescenten & volwassenen vanaf 16 jaar.

Een intelligentieonderzoek kan nuttig zijn als u met een van de onderstaande vragen zit.

U heeft dan de keuze om uw kind te laten testen door een orthopedagoog of psycholoog

Aanvraagformulier intelligentie- en persoonlijkheidsonderzoek downloaden (U krijgt binnen 24 uur antwoord)

Wat is mijn taak als orthopedagoog?
Als orthopedagoog, met specialisatie leerstoornissen, test, adviseer en behandel ik kinderen in de leeftijdsgroep van 4,2 t/m 16 jaar en volwassenen. Nu zijn deze leerproblemen, zoals dyslexie, dyspraxie en dyscalculie moeilijk eenduidig te bepalen omdat leerproblemen complex zijn en er ook sprake kan zijn van een leerstoornis ťn een gedragsstoornis.

Een testrapportage is dus een goede vingerwijzing van wat er aan de hand is en geeft u een beter inzicht in wat u wel en niet kan. U krijgt zicht op de mogelijkheden van uzelf en u leert uw talenten, vaardigheden en capaciteiten beter te gebruiken.

Testen op intelligentie en persoonlijkheid
Meestal volstaat het om op intelligentie en persoonlijkheid te testen. Dit geeft voldoende informatie en het is bovendien kostenbesparend.
De meest gebruikte intelligentietest is momenteel: de WAIS (intelligentietest voor volwassenen)
Een goede persoonlijkheidstest (vragenlijst) is de NPV (Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst)

Hoe werkt een intakegesprek?
Ik start met een intakegesprek waarin we uw persoonlijke vragen vastleggen. Ik luister, stel vragen. Welke aspecten komen aan bod? Ik bied u de ruimte om samen met u uw vraag - de hulpvraag - te benoemen en uit te werken.

Hoe lang duurt een uitgebreide testsessie?
De duur van een testsessie is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Een Intake, intelligentietest, persoonlijkheidsonderzoek en nabespreking duurt ongeveer 2 dagdelen en vindt bij mij thuis plaats. U krijgt dezelfde dag een uitgebreide rapportage en een nabespreking.

Intelligentie (capaciteiten) onderzoek wordt niet vergoed door uw ziektekosten verzekeraar. Dit wordt door de N.V.O. en de ziektekostenverzekeraars uitdrukkelijk gesteld. Orthopedagogen/psychologen die intelligentie (capaciteiten) onderzoek anders formuleren om het voor hun cliŽnten vergoed te krijgen maken zich schuldig aan frauduleus handelen.