Homeopatisch Artsencentrum Utrecht

Naast volwassenen worden ook veel kinderen homeopathisch behandeld, denk aan klachten als eczeem, oorontstekingen, astmatische bronchitis, maar ook gedrags- en leerproblemen als ADHD, PDD-nos, dyslexie, NLD en autisme kunnen met homeopathie (sterk) verbeteren.

Het Homeopatisch Artsencentrum Utrecht is een polikliniek voor homeopathie. In principe worden alle klachten homeopatisch behandeld.

Het centrum is opgericht in 1987 door 3 homeopatische artsen.
Nu werken 9 homeopatische artsen in het centrum.

Alle artsen zijn lid van de VHAN, Vereniging Homeopatische Artsen Nederland. Zij houden zich aan de klachtenregeling van de VHAN.

Communicatie met collega's is een goede zaak. Vandaar dat regelmatig berichten naar uw huisarts worden gestuurd, met uw goedvinden.

Naast het behandelen van patiŽnten wordt er ook onderzoek gedaan naar de behandeling van auto-immuunziekten als Multipele Sclerose, colitis ulcerosa, ziekte van Crohn, arthritis psoriatica en reuma. Uit dit onderzoek is een nieuwe groep geneesmiddelen voortgekomen, de Lanthaniden. De resultaten van de behandeling van auto-immuunziekten met Lanthaniden zijn zeer bemoedigend.

Homeopathie is niet alleen toe te passen bij lichamelijke aandoeningen, ook psychische klachten reageren vaak goed op homeopathie. Denk aan depressies, post-natale depressie, hyperventilatie, paniekaanvallen, burn-out en post-traumatisch-stress-syndroom (PTSS).

Voor een volledig overzicht van (lichamelijke en psychische) klachten die goed op homeopathie kunnen reageren: Top 40.

 

Alex Leupen is arts sinds 1990 (geneeskunde te Utrecht).

Homeopatisch Artsencentrum Utrecht
Koningsweg 234
3582 GM Utrecht
Tel: 030-2524050
Fax: 030-2524051
E-mail: mail@homeopathie-utrecht.nl
Website: www.homeopathie-utrecht.nl